19 Mart 2016 Cumartesi

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) nedir?

www.tercihrehberi.web.tr
Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), Türkiye'de günümüzde yükseköğretime geçiş sisteminin ilk sınavıdır. Yükseköğretim Kurulu tarafından 2010 yılından beri uygulanmaktadır.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı; Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere 4 bölümden oluşur. Her bölümden 40 soru olmak üzere toplamda 160 soru sorulmaktadır.

Sınav süresi, tek oturumda 160 dakikadan oluşmaktadır. Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'ndan sonra tercih yapabilmek için öğrencilerin en az 150 puan, Lisans Yerleştirme Sınavı'na girebilmeleri için ise herhangi bir puan türünde en az 180 puan almaları gerekmektedir.

Genellikle mart ayında gerçekleştirilen YGS sınavı ikinci sınava girecek adayları seçmek, açık öğretim programları, ön lisans programları ve meslek lisesinin devamı olarak kabul edilen lisans programlarına yerleştirmede kullanılacak puanları üretmek için yapılan bir sınavdır. 
Sınava giren adayın sınav sonuçları; YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5, YGS-6 olmak üzere 6 farklı puan olarak açıklanır.



0 yorum:

Yorum Gönder

YGS-LYS ve TEOG Puan Hesaplama Robotu

Datasis Twitter

Popüler Gönderiler

Copyright Datasis

Blogger tarafından desteklenmektedir.